Cum aleg furnizorul pentru dropshipping?
Vrei sa pornesti afacerea ta in sistem dropshipping? Dar, te intrebi: cum aleg furnizorul? Te ajutam noi! Normal, primul lucru pe care il faci este sa iti alegi domeniul in care ai expertiza si care iti place. Apoi, cel mai bine este sa identifici o nisa din acest domeniu pe care sa te axezi. Acest lucru il poti face printr-o cercetare de piata initiala. Verifici ce firme sunt pe piata, cine este importator si cine distribuie produsele pe care doresti sa le vinzi si tu.
Totusi, daca nu poti identifica o nisa buna din domeniul pe care te axezi, atunci o varianta buna este sa cauti furnizorul care iti poate oferi un pret bun pentru a putea fi competitiv.
Cum aleg furnizorul potrivit? Cel mai simplu este modul clasic. Printr-o verificare a rezultatelor in motoarele de cautare: Google, Bing, Yandex. Nu te limita doar la Google – desi este important in zilele noastre, cauta totusi si prin alte orizonturi. Nu te limita!
Dupa ce ti-ai creat o lista a celor care importa/furnizeaza produsele dorite, urmeaza etapa contactarii acestora. Telefoane, mesaje, intalniri. Iti prezinti cererea de colaborare si, in functie de rezultatele obtinute treci la etapa negocierii. Poate fi o perioada de saptamani sau chiar luni pana vei obtine varianta dorita pentru business-ul tau. Depinde de furnizori si de deschiderea acestora pentru sistemul de dropshipping.
Discount-urile oferite de furnizori pe zona de dropshipping pot fi destul de mici. Totusi, este posibil ca, in urma negocierilor, sa identifici si furnizori care pot oferi discount-uri, pentru revanzarea produselor, mai mari de 10-15%. Ar fi bine sa acorzi atentie acestei marje, dat fiind ca procentul de 10-15% pe care ti-l ofera un furnizor nu iti acopera in totalitate cheltuielile de activitate. Astfel rata de succes si de dezvoltare a afacerii tale in sistem dropshipping nu va fi pozitiva.
Calculul tau este bine sa includa si cheltuielile ce intervin in activitatea pe care o desfasori. Cheltuieli cum ar fi: gazduire site, mentenanta site, achizitionare de module pentru imbunatatirea site-ului, cheltuieli de transport marfa (curieri, posta). Nu uita nici de cheltuielile administrative ale firmei tale (telefon, curent electric, chirie etc).
Nu in ultimul rand, trebuie sa te asiguri ca furnizorul tau este unul de incredere. Verifica vechimea in activitate a acestuia, cifra de afaceri a sa cat si renumele pe care il are in piata. Astfel, vei fi sigur ca te poti baza pe el in ceea ce priveste calitatea produselor si livrarea acestora catre clientii tai.
Nu sunt comentarii